5 oktober 2018

Over Liesbeth

Ik ben Liesbeth Demming (1975), moeder van twee puberjongens (geboren in 2005 en 2007). Vanaf mijn puberteit heb ik zelf veel last van mijn gewrichten. Vooral door de regen of de luchtdruk, dacht ik altijd. Maar dus ook door bepaalde voeding. De voorraadkast zat vol met de bekende pakjes en zakjes. Daarnaast ben ik een behoorlijke jo-jo-er met mijn gewicht. Ik ben van tijd tot tijd te zwaar. Niet heel veel te zwaar, maar wel zo zwaar dat mijn gewrichten hier last van hebben. Die strijd met de kilo’s is een eeuwig gevecht. Ik kan niet eten wat ik wil. Ik heb aanleg om aan te komen. Dit stevig zijn vind ik niet erg, maar te zwaar en daardoor pijn in mijn lichaam is niet fijn. Op een gegeven moment lag ik zelfs ’s nachts wakker van de pijn, en kwam ik terecht bij de reumatoloog. Reuma zit bij mijn moeders kant in de familie, dus het zou zo maar kunnen. De waarden waren allemaal prima, geen reuma, gewoon ‘chronische gewrichtspijnen’. Oké, mijn vraag aan haar: maar hoe kan ik met voeding deze pijnen verhelpen. Nou, daar wist ze helemaal niets van! Daarom ben ik zelf mij in gezonde voeding gaan verdiepen en zelfs opleidingen gaan volgen.

Kids

Aangezien ik ook moeder ben van 2 lieve jongens, waarvan de jongste last heeft van eczeem en allergieën, ging ik verder met de opleiding gericht op kinderen. Alle opleidingen heb ik eerst puur uit interesse en eigen belang gevolgd. Maar snel wilde ik dat meer mensen wisten wat ik wist over gezonde voeding en wat het doet met je gezondheid. En vooral al vanaf kinds af aan.

Vanaf 2016 ben ik bezig met de website www.gezondgezin.nu. Met recepten voor het hele gezin, makkelijk maar vooral gezond en zelfgemaakt én veel informatie over voeding en gezondheid. Naast GezondGezin wilde ik kinderen en ouders begeleiden met hun zoektocht naar een gezond(er) leven. Kinderen die last hebben van gezondheidsklachten zoals overgewicht, allergieën en ADHD. Inmiddels heb ik ook de opleiding voor kindercoach gevolgd, waardoor de begeleiding nog completer is.

Schattepetatje

Oh en ben je benieuwd hoe ik op de naam Schattepetatje ben gekomen? Mijn jongste zoon noem ik al van jongs af aan schattepetatje. En dat terwijl hij vroeger niet eens patat lustte! Bij het bedenken van mijn praktijknaam bleef ik maar terug komen op Schattepetatje, dus het moest zo zijn. En het legt ook nog eens een link tussen voeding en kinderen. Ik hoop daarom dat ik jouw schattepetatje mag begeleiden!

Lees hier verder over mijn praktijk en de coaching die ik kan bieden aan jou en je kind.

Opleidingen die ik heb gevolgd

  • Orthomoleculaire Voeding
  • Orthomoleculaire Suppletie
  • Orthomoleculaire Voeding voor kinderen
  • Kindercoach (hbo niveau)

Cursussen die ik heb gevolgd

  • Geboorte in Kaart (GIK Academy)