Mijn 8 tips voor wandelen met kinderen

Hou je van wandelen, en wil je dit ook graag doen met je kinderen? Op vakantie, in de weekenden? Gewoon doen! Zeker met mijn persoonlijke tips. Wij wandelen veel. Zeker op vakantie, maar ook tussendoor in de weekenden. Wij deden dit al dat ze nog in de rug drager zaten of al heel jong dat ze net niet meer in de buggy wilden.

Mijn 8 tips voor wandelen met kinderen:

  1. Bereid je goed voor. Neem genoeg eten en drinken mee. Het is ons ook gebeurd, net te weinig drinken. En een klein snoepje zoals tictac voor tussendoor werkt erg goed. Denk ook aan goede kleding en uiteraard niet op de slippers wandelen.

  2. De belangrijkste tip van mijn jongens; wandel over natuurlijke paadjes. Zij willen GEEN asfalt zien, maar bos, heuvels en wortels van bomen op hun pad.

  3. Maak het een avontuur. Bedenk een spannend verhaal waar je loopt. Iets over dino’s die hier vroeger liepen, of ga op zoek naar diersporen of dieren. Hoor die specht en vind het mierennest of konijnenhol.

  4. Knip de wandeling in stukken. Je hebt waarschijnlijk een plattegrond van de wandeling, dan weet je wat je tegen kan komen onderweg. ‘Straks lopen we een tijdje langs de beek. Daarna komt er een bruggetje die we over gaan’ ‘Bij de waterval zijn op de helft’. Nou ja, je snapt het!

  5. Maak het gezellig. Zing een liedje. Wat hebben wij vroeger vaak de bekende kinderliedjes of die van Thomas de trein en Dora gezongen.

  6. Laat de kinderen de bordjes of gekleurde paaltjes zoeken en volgen. Ze lopen gegarandeerd voorop!

  7. Neem de tijd! Niet alleen voor pauzes maar ook voor het klimmen in bomen of leuke activiteiten tussendoor.

  8. Geocachen. Een super leuke activiteit tijdens het wandelen is Geocachen, een soort schatzoeken. Je maakt een account aan via deze link. Let op: kijk altijd of de cache (dat is dus de schat) recent nog is gevonden en dat het niet een moeilijk vindplek is.
geocache onder een boom

En gewoon doen!

Om te pinnen:

8 tips voor wandelen met kinderen

Please follow and like us:
Dit bericht is geplaatst in Blog . Bookmark de link .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *